Reviews

Hugo Luijten - Het bloed van de zwaan


Wat een boeiend, maar toch ook gruwelijk verhaal!

Het Bloed van de zwaan is gebaseerd op waargebeurde feiten in het Düsseldorf eind jaren 20 van de vorige eeuw en vertelt het verhaal van Peter Kürten. Düsseldorf wordt opgeschrikt door een reeks moorden, op zowel mannen, vrouwen als kinderen. De slachtpartijen zijn even afgrijselijk als raadselachtig, want waar is het bloed van de slachtoffers naartoe? Rechercheurs Richard Meisters en Kaspar ‘Piszko’ Piaszkowski krijgen de taak om de moordenaar op te sporen. Verdachten en getuigen komen en gaan, maar de sadistische beul houdt niet op. Pers en publiek worden ondertussen hysterisch en eisen het uiterste van de tot het uiterste getergde rechercheurs.

Het is natuurlijk best bijzonder dat je al weet wie de dader is. Al in het eerste hoofdstuk wordt het vanuit zijn perspectief verteld en is de eerste moord een feit. En als lezer weet je ook dat hij gepakt gaat worden. Dat betekent echter niet dat dit geen goed boek is, integendeel! Spanning is aan de oppervlakte aanwezig en je wordt meegezogen in de zoektocht naar de dader, verteld vanuit verschillende perspectieven. De setting wordt beeldend beschreven en je kunt je een goede voorstelling maken hoe het in die tijd moet zijn geweest. Naarmate je verder leest is het echter onbegrijpelijk dat Kürten niet eerder is gevonden. Hoewel het net zich steeds meer sluit, blijft hij uit handen van de politie en gaat hij verder met zijn gruwelijke moorden. Niet dat de politie niet zijn best doet, maar het neigt eerder naar toeval dan doordacht politiewerk dat Kürten wordt opgepakt….

De schrijfstijl is toegankelijk, kent de nodige humor en Hugo Luijten weet de personages goed neer te zetten. Dat is knap omdat hij natuurlijk niet te ver bij de feiten vandaan mag komen. Het boek heeft mij in zijn greep gehouden. Ik kijk dan ook uit naar een ander, volgend deel.

Het Bloed van de zwaan krijgt van mij 4 sterren.

Simon Beckett - Vermist


Beckett doet het weer, wat een goed begin van deze nieuwe serie! Ik was al fan van deze schrijver, maar dit boek heeft dat alleen maar meer bevestigd.

Tien jaar geleden werd het leven van agent Jonah Colley verwoest door de verdwijning van zijn jonge zoon Theo. Een vraag om hulp van een oude vriend leidt Jonah naar de ontdekking van vier lichamen – genadeloos toegetakeld en voor dood achtergelaten. Er is nog maar een slachtoffer in leven.
Colley wordt vervolgens zelf verdachte in de zaak, maar hij ontdekt ook een netwerk van leugens en geheimen over de mensen die hij dacht te kennen. Het dwingt hem vragen te stellen over wat er werkelijk al die jaren geleden is gebeurd…

Beckett weet op schitterende wijze een sfeer op te roepen die je het verhaal in zuigt. Als Jonah een verlaten pakhuis met de typerende naam Slaughter Quay ‘s nachts binnenloopt, voel je zelf de spanning. Het onbehaaglijke gevoel dat er iets staat te gebeuren, maar je niet precies weet wat. Zo goed, zo beeldend beschreven!
Het verhaal kent meerdere flashbacks naar het verleden, zodat je meer over de achtergrond van Jonah te weten komt. Dat past moeiteloos in het verhaal en komt mooi samen in het heden. Natuurlijk zijn er de nodige plot twists die je op het verkeerde been zetten. Het duurt tot het einde voordat je precies weet hoe het in elkaar zit.

Ik ben enthousiast, 5 meer dan dik verdiende sterren voor dit boek! Hopelijk volgt snel een tweede deel….

Chantal van Mierlo - De verloren jongen


Maak kennis met Julia Menken, een profiler die na een traumatische ervaring uitsluitend aan cold cases werkt. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, wordt ze door haar baas op de zaak gezet. Ze wil weliswaar niet bij de zaak betrokken zijn, maar gaat toch aan de slag. Ze krijgt de nodige tegenwerking uit het team en ook privé loopt het niet lekker.

Deze beide verhaallijnen zijn boeiend om te lezen. Door de korte hoofdstukken en de afwisseling blijft er genoeg spanning aanwezig. Hoewel de uiteindelijke dader voor mij niet heel verrassend was, is het een goed geschreven verhaal en nodigt het uit om ook het volgende deel te lezen.

Ik geef het boek 4 sterren.

Sophie Wester - Moordende hitte


Goed debuut van Sophie Wester, een pseudoniem van de schrijfsters Sophie Fraza en Ester Ankoné. Een verhaal dat leest als een trein in een broeierige setting.

Wanneer Annejet besluit om samen met haar buurvrouwen een belevingstuin te creëren, haalt ze zich meer op de hals dan ze ooit had kunnen bedenken. De samenwerking met haar beste vriendin Karin verloopt vanaf de start van het project stroef en hun wederzijdse frustraties broeien onder de oppervlakte.

De komst van Katja, een aantrekkelijke nieuwe buurvrouw, zet alle verhoudingen op scherp. Als de temperatuur blijft stijgen en de hitte ondraaglijk wordt, komen de zorgvuldig bewaarde geheimen aan het licht en loopt alles gruwelijk uit de hand.

Het verhaal is niet echt een thriller, maar meer een spannende roman. Heerlijk om te lezen! De hoofdstukken zijn kort en vanuit wisselende perspectieven geschreven. De stijl is zeer toegankelijk. Het lukt Sophie Wester snel om je alle buren eigen te maken. Buren die allemaal wel iets te verbergen hebben. Die geheimen komen steeds meer aan de oppervlakte te liggen. Je weet dat er iets niet klopt, maar blijft wat lang verborgen. Het laatste stuk komt alles uit en bereikt het verhaal zijn hoogtepunt. Spanning, moord en een eind dat nog genoeg aan de verbeelding over laat.

Fijn boek dus, ik geef het 3,5 sterren.

Chris Carter - Jager in de nacht


Carter doet het weer! Wat een thriller, misschien net wat minder dan de twee voorgaande, maar voor mij een dikke 4 sterren!

Een onbekende vrouw wordt dood aangetroffen in een verlaten slagerij. Haar lichaam heeft geen verwondingen, maar haar lippen zijn zorgvuldig dichtgenaaid. Pas tijdens de autopsie ontdekt de patholoog hoe gruwelijk de daadwerkelijk is…
Profiler Robert Hunter en zijn partner Carlos Garcia worden op de zaak gezet om de dader te achterhalen. Maar wanneer hun onderzoek botst met een vermissingszaak, die wordt onderzocht door privédetective Whitney Meyers, rijst bij Hunter het vermoeden dat de moordenaar het op meerdere vrouwen gemunt heeft. De jacht op deze obsessieve moordenaar, een stalker voor wie liefde veranderd is in haat, is nu pas echt geopend.

Carter valt terug op het bekende recept. Korte hoofdstukken, volop spanning, de dynamiek tussen Hunter en García, plotwendingen, gruwelijkheden, het is er allemaal weer. Maar dit voelt tegelijk ook heerlijk. Je blijft doorlezen en omdat de hoofdstukken kort zijn, lees je gewoon nog een hoofdstukje…
Toch was het niet de snijdende spanning van de eerste twee boeken, maar dat doet niets af aan het oordeel. Het is echt een goed boek.

Laat het vierde deel maar snel komen!

Romy Hausmann - Dag en nacht


Oplopende spanning in een sterke, psychologische thriller!

Een afgelegen hut in het woud. De ramen verduisterd. De deur op slot. Lena en haar twee kinderen leven er volgens strikte regels: maaltijden, toiletbezoeken, lestijden… De vader legt alles nauwgezet vast. Hij beschermt ze voor alle ‘gevaar’ van de buitenwereld, hij zorgt ervoor dat zijn kinderen een moeder hebben. Koste wat het kost. Tot Lena erin slaagt te vluchten. Dan breekt de hel pas echt los. De vader wil met alle macht terughalen wat hem toebehoort. En dan is er nog de vraag of zij echt Lena is, de jonge vrouw die veertien jaar eerder spoorloos verdween…

Wat een knap geschreven boek! De hoofdstukken zijn kort, toegankelijk in taalgebruik en wisselen van perspectief. In het begin komt het soms wat verwarrend over, maar de beklemmende sfeer zoals die wordt neergezet, houdt je aan het boek vastgekluisterd. Niemand wil in zo’n situatie terechtkomen, de rillingen kunnen over je rug lopen. Wat echt heel sterk is, zijn de hoofdstukken beschreven vanuit het perspectief van Hannah, één van de kinderen. Het taalgebruik, maar vooral de kinderlogica maakt het des te beklemmender. In de ogen van Hannah is de situatie heel normaal. De meest vreselijke dingen die in de hut gebeuren door haar ogen bezien volkomen gewoon. Ze is geen andere wereld gewend dan de wereld in de hut.
Het is niet een boek dat je van de spanning op het puntje van de stoel laat zitten, maar de sfeer, je nieuwsgierigheid te willen weten wat er is gebeurt en wie de dader is, de cliffhangers en hoofdpersonen die iedere keer een beetje meer loslaten, maken dat je blijft doorlezen.

Een goed debuut dat van mij 4 sterren krijgt!

Thijs Voortman - Gouden nevel


Een eco thriller? Is dat niet saai? Nou nee, helemaal niet! Thijs Voortman is erin geslaagd een actie thriller met een boodschap te maken. Gooi de hoofdpersonen van Steve Berry en James Rollins door elkaar en je hebt Sarah Hallbrook, de hoofdpersoon van Gouden Nevel.

Een onderzoeksteam van de Verenigde Naties doet op Antarctica een schokkende ontdekking. Op datzelfde moment neemt een onbekende vrouw via FaceTime contact op met professor Sarah Hallbrook, die als bioloog en klimaatwetenschapper verbonden is aan Oxford University. Sarah krijgt de opdracht op zoek te gaan naar een onderzoek van haar overleden vader.

In een split second verlaat Sarah haar appartement en vlucht naar Nederland. Een Noors klimaatinstituut blijkt jacht op haar te maken. Ze ontkomt er niet aan om de moord op haar vader, ruim twintig jaar geleden, opnieuw onder ogen te komen.

Gaandeweg wordt het haar steeds duidelijker dat haar vader baanbrekend werk heeft verricht. Het kon weleens de oplossing zijn voor een naderende klimaatramp. Tijdens een levensgevaarlijke reis over verschillende continenten wordt Sarah geconfronteerd met de kwetsbaarheid van de natuur, zichzelf en onschuldige anderen.

Het boek is toegankelijk geschreven, kent veel actie en spanning. Hoofdpersonen zijn interessant en goed uitgewerkt.
Tegelijkertijd snijdt Gouden nevel een actueel thema, klimaatverandering, aan. Maar dit voert niet de boventoon. Het is geen zware kost, maar geeft her en der leuke feitjes. Ook zijn er mooie beschrijvingen van de locaties waar Sarah zoekt naar de rapporten van het onderzoek van haar vader.

Er zijn wel eens wat dingetjes die net iets te toevallig zijn of die misschien een klein beetje ongeloofwaardig zijn, maar dat stoort niet. Het past in het verhaal en soms moet je je ook gewoon mee laten voeren in het verhaal.

Het uiteindelijke plot verrast. Op deze manier zag ik het niet aankomen. Bovendien zijn er nog een paar open eindjes om het een vervolg te geven.

Al met al is dit een meer dan verdienstelijk debuut! Een eventueel vervolg zal ik zeker lezen.

Het verhaal krijgt van mij 4 sterren!

Silje Ulstein - Serpent


Wat een intrigerend boek is dit! Niet persé heel spannend, maar wel meer dan boeiend. Met daarnaast ook nog eens een rol voor een bijzonder hoofdpersoon, een tijgerpython…

Liv woont in een dorpje aan een fjord in het westen van Noorwegen. Ze deelt een appartement met twee vrienden en op een dag koopt ze een babytijgerpython. Livs band met het dier is intens en in haar ontwaakt een beschermend gevoel. Ze is overweldigd door haar emoties. Eindelijk voelt ze zich veilig. Eindelijk voelt ze zich thuis.

Dertien jaar later, in het nabijgelegen Kristiansund, gaat Mariam Lind winkelen met haar elfjarige dochter Iben. Na een ruzie stormt Mariam de winkel uit en laat Iben er achter. Ze denkt dat het meisje zelf wel naar huis gaat en besluit een stuk te gaan rijden om af te koelen. Maar als ze ’s avonds thuiskomt ontdekt ze dat Iben nooit thuis is aangekomen.

De zestigjarige rechercheur Roe Olsvik wordt op de vermissing gezet. Als hij Mariam ondervraagt vindt hij haar verdacht, maar hij voelt aan dat er meer achter de verdwijning van het kind zit.

In het begin van het verhaal was ik wat zoekende, er zijn veel personages die je moet onthouden. En omdat iedereen op de een of andere manier wel met elkaar verbonden is, is het wel handig om je de hoofdpersonen eigen te maken.
Het lijkt misschien raar dat een slang een hoofdrol heeft, maar het voelt heel natuurlijk. Het past bij het verhaal.

Ik kan niet teveel over het verhaal vertellen, anders spoiler ik te veel. Interessant, intrigerend en een boek dat mij positief heeft verrast!

Het verhaal krijgt van mij 4 sterren!

Ava Glass - Alias Emma


Was ik klaar voor een geheime missie? Dat was de vraag die voorbij kwam. Ja natuurlijk was ik dat! Ik kreeg de kans om Alias Emma vooruit te mogen lezen, nogmaals dank Ambo|Anthos!

Emma Makepeace heeft net de training tot geheim agent afgerond en wordt meteen in het diepe gegooid met een belangrijke missie: Emma moet Michael Primalov, de zoon van Russische dissidenten, van de ene kant van Londen naar de andere kant begeleiden om hem in veiligheid te brengen. Russische spionnen zitten hem op de hielen.

De Londense surveillancecamera’s zijn gehackt door de Russische overheid en Emma moet alles op alles zetten om uit beeld te blijven. Emma heeft twaalf uur de tijd om haar missie te voltooien. Wanneer haar contactpersoon ineens onbereikbaar is, kan ze niemand meer vertrouwen…

Een verhaal dat leest als een trein. Veel actie en wat licht ontluikende romantiek, geschreven in een gemakkelijke schrijfstijl. Het is spannend, maar niet puntje van je stoel spannend. Er zitten genoeg cliffhangers in om door te blijven lezen. Je vliegt er doorheen. Naast de vlucht door Londen met alle actie die daar bij hoort, is er een blik op het verleden van Emma en kom je meer over haar achtergrond te weten. Dat doet het verhaal wel goed.
Her en der is het een tikkeltje ongeloofwaardig, maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Het verhaal boeit, maar heeft geen onuitwisbare indruk achter gelaten. Leuk voor tussendoor en een eventueel vervolg zal ik ook zeker lezen.

Het verhaal krijgt van mij 3 sterren!

Dana Smit - Zonder schuld


Een meer dan verdienstelijk debuut van Dana Smit! Ik hou van dit soort psychologische thrillers waarbij er misschien niet heel veel actie is, maar de onderhuidse spanning veel goed maakt! Verwacht geen gruwelijkheden, maar laat je meenemen in een ontdekkingstocht door de menselijke geest waarbij de personages op het randje van goed en kwaad balanceren. Hoever zou je gaan als je tot het uiterste wordt gedreven?

Hazel Kramer wordt bij een moordzaak gevraagd waarbij het slachtoffer is bedolven onder vuilnis. Alle sporen van de dader zijn daarmee verdwenen. Inspecteur Adam Palmer vraagt haar hulp. Omdat deze zaak haar doet denken aan een soortgelijke zaak uit het verleden, vraagt Hazel op haar beurt de hulp aan advocaat Julius Bell.

Het boek gaat meer over de verhoudingen tussen deze drie mensen en de leugens, halve waarheden die verteld worden en hun gedachtegangen, dan de zoektocht naar de dader. Een dader die intussen wel aan het escaleren is. Dit psychologisch spel is prima uitgewerkt. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld, waarbij de waarheid steeds meer aan de oppervlakte komt.

Ik zal niet spoileren, maar er was wel een moment dat ik dacht “Huh, alweer?” Voelde wat gekunsteld uitgewerkt. Dat vond ik jammer.

Hazel Kramer smaakt in ieder geval wel naar meer en ik ben benieuwd hoe dit zich in een tweede deel ontwikkelt. Ik geef dit boek 3,5 sterren.

Carmen Mola - Het jaar van het varken


Het derde deel van deze trilogie. Het deel is los van de andere te lezen, maar ik zou toch aanraden om ook de twee voorgaande boeken te lezen. Dat geeft toch wat meer achtergrond. En het is ook helemaal geen straf om die andere delen ook te lezen!

In Het jaar van het varken moet het team op zoek naar Chesca die na een avondje stappen spoorloos is verdwenen. Als lezer kom je meer te weten over de achtergrond van Chesca en dat komt het verhaal wel ten goede. Sowieso is er wat meer de nadruk gelegd op de verhoudingen in het team en wat misdaden met mensen doet.
Net als in de vorige delen is de schrijfstijl eenvoudig, de spanning hoog en worden de gruwelijkheden expliciet beschreven. Een heerlijke thriller om te lezen!

Ik geef het boek 4 sterren.

Sam Holland - De echoman


Jessica Ambrose is op de vlucht. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond raakte. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin, die ervan overtuigd is dat ze onschuldig is. Samen proberen ze de ware toedracht van de zaak te achterhalen.
Wanneer er in korte tijd meer verdachte zaken en moorden plaatsvinden, staat de politie voor een raadsel. Maar Jess en Nate ontdekken een link tussen de misdaden: iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. Ze openen de jacht op een dader die zij ‘de echoman’ noemen, en zijn vastberaden hem te stoppen. Maar de echoman maakt zich alweer op voor een nieuw meesterwerk…

Prima debuut waarin een interessant uitgangspunt, het kopiëren van seriemoordenaars, goed wordt uitgewerkt. De personages worden sterk neergezet, de moorden worden gruwelijk beschreven en de spanning is meer dan voldoende aanwezig.
Ik struikel alleen een beetje over het feit dat Nate onderdak geeft aan Jess die wordt verdacht van moord. Tegelijkertijd weet zijn zus Cara die het onderzoek naar de Echoman leidt, dit ook. Ze werpt een blik op de documenten en laat het er dan maar bij zitten. Dat is ongeloofwaardig. Zo zijn er nog een paar van die dingen, maar die ga ik niet spoileren.

Ik geef het boek daarom 4 sterren.

Carmen Mola - Het duistere net


Elena staat tegenover een machtig crimineel netwerk dat jongeren ontvoert en hen gruwelijke dingen laat doen. Alles wordt live vertoond in een van de donkerste uithoeken van het internet. Als Elena’s vermiste zoon bij dit netwerk betrokken lijkt, raken het onderzoek en haar missie om hem te bevrijden in elkaar verwikkeld.

Tjonge, je moet wel tegen gruwelijke beschrijvingen kunnen, maar het past in dit boek. Het is een rauw beschreven verhaal waarin Elena heen en weer wordt geslingerd tussen het oprollen van het Purperen Netwerk en het zoeken van haar zoon die bij het netwerk betrokken is.
Het is eenvoudig, maar bijzonder beeldend geschreven. De spanning druipt van de pagina's af, vol vaart dendert het door naar de climax die verrassend is. Er zit op zich geen open einde aan, maar er komt nog een derde deel, dus ik ben benieuwd…

Ik geef het boek 4 sterren!

Angelique Haak - Het verkeerde meisje


Juiste tijd, juiste plaats. Toch ging het gruwelijk verkeerd… Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een hermetisch afgesloten kamer, waar ze probeert te overleven. Ondertussen probeert ze te ontdekken waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

Ik had nog niet eerder een boek van Angelique Haak gelezen, maar de goede verhalen en het kunnen kopen van een gesigneerd exemplaar trokken me over de streep. En daar heb ik absoluut geen spijt van gekregen. Wat een goed boek is dit!

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven geschreven, die van de dader en die van het verkeerde - of toch niet? - meisje en wisselt per hoofdstuk. De vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken geven steeds meer inzicht in de personages waardoor ook de spanning steeds meer wordt opgevoerd. Tegelijkertijd geeft dit iets beklemmends. Want waarom is juist Amelie ontvoerd en naarmate je meer over de dader te weten komt, welke dingen staan Amelie allemaal nog te wachten? Meer en meer komen de verhaallijnen bij elkaar.
Maar als je als lezer denkt het allemaal wel te weten hoe het in elkaar zit, dan heb je het toch echt mis! Er volgen een aantal twists die ik in ieder geval niet zag aankomen. Knap gedaan!

Van mij krijgt Het verkeerde meisje een welverdiende vijf sterren. Dit maakt ook nieuwsgierig naar haar andere boeken, dus nog meer boeken op de oneindige lijst TBR…..

Robert Bryndza - Vallend duister


Het detectivebureau van Kate Marshall gaat eindelijk echt van start als zij en haar partner, Tristan Harper, worden ingehuurd voor hun eerste grote zaak. Het is een cold case. Twaalf jaar geleden legde journaliste Joanna Duncan een politiek schandaal bloot, waarna ze spoorloos verdween. De meeste mensen zijn inmiddels verder gegaan met hun leven – behalve Joanna’s moeder.
Wanneer Kate en Tristan toegang krijgen tot de oorspronkelijke dossiers, ondervragen ze dezelfde verdachten en volgen ze dezelfde sporen als toen – maar die lopen ditmaal niet dood. Want tussen Joanna’s persoonlijke bezittingen vindt Kate de namen van twee jonge mannen die ook spoorloos verdwenen.
Terwijl Kate de laatste dagen van de drie vermiste personen met elkaar vergelijkt en in verband brengt, realiseert ze zich dat Joanna iets veel sinisterders had ontdekt dan men aanvankelijk dacht: de identiteit van een seriemoordenaar. Iemand die aast op mensen die niet snel zullen worden gemist. Hoe dichter Kate hem nadert, hoe duisterder het wordt.

Het derde deel van de Kate Marshall serie alweer. Echt een leuke serie om te lezen. Zelf vind ik deze serie leuker dan de Erika Foster serie. Dat gezegd hebbende vind ik dit boek niet het beste deel uit de serie. Het is herkenbaar, het heeft korte hoofdstukken waardoor de vaart er genoeg in blijft. Het heeft ook voldoende verdachten en verdachtmakingen, en tevens zijn er genoeg plotwendingen, maar…. het kreeg me niet in zijn greep. Ik vond het een tikje voorspelbaar. De dader kwam voor mij niet als een verrassing.
Dat maakt het boek niet slecht. Er zit voldoende in om door te blijven lezen en de zoektocht van Kate en Tristan naar de dader te blijven volgen.

Van mij krijgt Vallend duister drie sterren.


Bernard Minier - Weerzin


Het is 1993 en Martin Servaz staat aan het begin van zijn succesvolle carrière. Hij raakt als kersverse agent verwikkeld in de spraakmakende en onopgeloste zaak van de dood van twee zussen die geobsedeerd waren door een misdaadschrijver. Vijfentwintig jaar later kruist diezelfde misdaadschrijver nogmaals Servaz’ pad en krijgt de zaak een zeer onheilspellend vervolg…

Minier weet als geen ander met zijn beeldende schrijfstijl een sfeer op te roepen. Uitgebreide beschrijvingen van de omgeving en goede uitwerkingen van karakters maken dat je meegezogen wordt in het verhaal.
Zo maken we in dit boek kennis met de jonge Servaz. Onzeker, maar toch al scherp in observaties. En in de Servaz van 25 jaar later lees je hoe hij als persoon gegroeid is.

De twee verhaallijnen van het verleden en heden lopen naadloos in elkaar over. Knap gedaan! Het boek is spannend en heeft een ingenieus plot. Ik bleef maar doorlezen om zo snel mogelijk te weten te komen hoe het precies in elkaar zit…

Een dik verdiende 4 sterren!